Diensten en werkwijze – Apotheek Delfshaven – Rotterdam

Apotheek Delfshaven

Schiedamseweg 5a-7c 3026 AA Rotterdam Tel:010-4771364 Fax:010-4766380

Diensten en werkwijze

Wij willen u graag informeren over onze werkwijze en diensten.

Uw recept

Door uw recept in te leveren bij de apotheek sluit u een behandelovereenkomst (WGBO) met de apotheker. Dit houdt in dat de apotheek u informeert over alle zaken die van belang kunnen zijn rondom de verstrekking van uw medicatie.

Afhalen van het recept:

  • Als u langskomt met een recept kunt u daar meestal meteen op wachten.
  • Ontvangen wij een (elektronisch) recept via de huisarts of specialist dan geldt dat medicijnen die u voor het eerst krijgt, deze in principe meteen worden klaargemaakt of indien nodig voor u worden besteld.
  • Ontvangen wij een (elektronisch) recept van de arts waarop medicijnen staan die u eerder heeft gehad dan valt dit onder chronische medicatie en zullen wij het recept de volgende werkdag behandelen.

Track & Trace

Wij werken met een Track & Trace systeem en sturen u een bericht wanneer uw medicatie klaarstaat. Ons advies is te wachten op een afhaalbericht, dat verkort uw wachttijd in de apotheek. Om een bericht te ontvangen vragen wij aan u om uw mobielnummer en/of uw e-mailadres aan ons door te geven.

Zelfzorg

Apotheek Delfshaven heeft een breed assortiment van medicijnen waar geen recept voor nodig is.

Vraag ons gerust om advies, zeker als u ook andere medicijnen gebruikt, een aandoening heeft en/of overgevoeligheden.

Wij kunnen dan samen met u kijken of de medicijnen goed bij elkaar passen.

Op de website www.apotheek.nl kunt u ook heel veel vinden over wat er bij welke klacht wordt aangeraden en hoe u een medicijn moet gebruiken.

Weekleveringen

Indien u het overzicht over uw medicijnen kwijt bent en behoefte heeft aan meer begeleiding bij uw medicijngebruik is een weeklevering misschien een oplossing. Vraag gerust naar informatie over weekleveringen aan een van de medewerkers.

Herhaal recepten / service

U kunt gebruik maken van de onderstaande diensten:

Wanneer u hier gebruik van maakt dient u in het bezit te zijn van een door de apotheek uitgeschreven herhaalrecept.

  • U kunt ook gebruik maken van de herhaalservice; wij kunnen uw chronische medicatie per 3 maanden voor u klaarzetten. U hoeft dan de huisarts niet zelf te bellen, wij regelen de aanvraag dan steeds voor u. Informeer naar deze service in de apotheek. (N.B. niet alle artsen nemen hieraan deel)

Medicijnpaspoort / medicatieoverzicht

Wij kunnen op uw verzoek een medicijnpaspoort of medicatie overzicht uitdraaien.

Dit is handig op reis of kan nodig zijn bij het bezoek aan een specialist in het ziekenhuis.

Bij het afhalen van het document moet de afhaler zich legitimeren, omdat wij uw overzicht alleen aan u persoonlijk of aan door u gemachtigde personen mee mogen geven.

U kunt een machtigings formulier downloaden op www.apotheek-delfshaven.nl. 

Diabetes

De apotheek levert diabetes zorg op maat. Dit betekent dat u in de apotheek terecht kunt voor bloedsuiker metingen en bloedsuikermeter controles. Het is verstandig hiervoor een afspraak te maken zodat wij tijd voor u in kunnen plannen.

Bezorging aan huis

Als u niet in staat bent om naar de apotheek te komen, kunnen de medicijnen op verzoek bij u thuis worden bezorgd. Chronische medicatie wordt de eerstvolgende werkdag bezorgd. Spoedmedicatie zoals antibiotica kuurtjes en pijnstillers worden nog dezelfde dag bij u thuis gebracht.

Informatie overdracht

Bij uw inschrijving in apotheek Delfshaven hebben wij u een aantal persoonlijke gegevens gevraagd om de afhandeling van uw recept mogelijk te maken.

Daarnaast vroegen wij u toestemming om (medische) informatie uit te wisselen met andere zorgverleners. Deze informatie is nodig voor een veilig medicijngebruik.

De apotheek is aangesloten op het LSP; het Landelijk Schakelpunt. Het LSP zorgt voor een snelle en betrouwbare elektronische uitwisseling van medische gegevens. Uitwisseling vindt alleen plaats als u vooraf toestemming heeft gegeven. Voor verdere informatie verwijzen wij u naar www.ikgeeftoestemming.nl of de folder in de apotheek.

Oude medicijnen en naaldencontainers

Goed afgesloten naaldencontainers en oude medicijnen kunt u bij de apotheek ter vernietiging terugbrengen

Huishoudelijke mededelingen

Op de website www.apotheek-Delfshaven.nl vindt u informatie over:

  • Het privacyreglement
  • De klachtenregeling
  • Onze algemene voorwaarden
  • De behandelovereenkomst

Openingstijden en bereikbaarheid

De apotheek is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:30.

Wij zijn bereikbaar via:

Tel:                              010-4771364,

Fax:                             010-4766380

e-mail:                        apotheek.delfshaven@ezorg.nl

Wanneer u buiten de reguliere openingstijden spoedmedicatie nodig heeft kunt u terecht bij Dienstapotheek Noord, Kleiweg 500, 3045PM Rotterdam.

De dienstapotheek is geopend in het weekend, op feestdagen en doordeweeks van 17:30 tot 8:00 uur

Vragen

Als u een vraag, opmerking of klacht heeft dan horen wij dat graag. Wij zullen ons best doen om u zo goed mogelijk te helpen. Indien u er met de apotheker niet uit komt, kunt u uw klacht ook voorleggen aan een onafhankelijke klachtenbemiddelaar. Hoe dit in zijn werk gaat, kunt u terug lezen in de folder ‘heeft u een klacht over uw apotheek’ die u bij ons kunt ophalen. Deze informatie is ook te vinden op www.apotheek.nl

Met vriendelijke groet,

Mevr. drs. I.R. Lauinger en Mevr. B. Mosa MSc, apothekers